Обвиниха 23-годишния мъж за смъртта на таксиметровия шофьор в събота в

...
Обвиниха 23-годишния мъж за смъртта на таксиметровия шофьор в събота в
Коментари Харесай

Обвиниха задържания за смъртта на таксиметровия шофьор в столицата

Обвиниха 23-годишния мъж за гибелта на таксиметровия водач в събота в кв. " Разсадника ", оповестиха от Софийска градска прокуратура.

Досъдебното произвеждане е формирано на 08.10.2022 година при изискванията на необходимост и се води в 03 РУ-СДВР под управлението и надзора на СГП. Събраните материали са докладвани в СГП на 09.10.2022 г.  В началния стадий на следствието са осъществени оглед на местопрестъпление, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на повода за гибелта на умрелия, разпитите на очевидци са траяли и през нощта. През нощта е осъществено и претършуване на лек автомобил, като протоколът е импортиран в съда с искане на СГП за утвърждението му.  

Обвинението е за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на умишлена междинна телесна щета.С разпореждане на прокурор в СГП обвиненият е арестуван за период до 72 часа. Предстои да бъде взето решение по отношение на мярката за неотклонение на обвинения. 

След запознаване с извършеното досега следствие, наблюдаващият прокурор в СГП е дал подробни писмени инструкции за осъществяването на съответни дейности по събиране и инспекция на доказателства за изясняване на обстоятелствата и откриване на обективната истина. Според напътствията би трябвало да се съберат свидетелски показания и материални доказателства, както и да се назначат редица експертизи. Указанията следва да бъдат изпълнени от проверяващ служител на реда в 03 РУ-СДВР. Разследването по случая продължава с разпити на очевидци, осъществяване на нужните експертизи, както и на други дейности по следствието за изясняване на всички условия по случая. Предстои събиране на още доказателства, разбор на същите и преценката им в сходство с условията на закона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР