обвини вицепремиера и финансов министър в политическа репресия и неправомерни

...
обвини вицепремиера и финансов министър в политическа репресия и неправомерни
Коментари Харесай

ДПС обвини Асен Василев в политическа репресия

упрекна вицепремиера и финансов министър в политическа принуда и непозволени дейности и разгласи, че ще подаде сигнал на прокуратурата за превишени права. Поводът е появила се в медиите информация за назначени спомагателни инспекции по проверката на депутата от Делян Пеевски, изясни ръководителят на партията Мустафа Карадайъ:

„ Нашата оценка за тези дейности е, че това са политически репресии и опит за разпра с политически съперници. И заради това ние взехме решение, че тъкмо тези през днешния ден към този момент оповестени през медиите дейности, непозволени дейности на министъра на финансите, ще ги дадем на прокуратурата “.

Зам.-председателят на придвижването Йордан Цонев изясни, че основанието да сезират прокуратурата е превишаване на пълномощията от страна на Василев:

„ Данъчно-осигурителният кодекс дава това право единствено и само на съответния шеф на териториална дирекция на Национална агенция за приходите, не на министъра, първо, и, второ, при избрани условия. Ако има зародили нови условия на към този момент направени проверки, в случай че не е изминал преклузивният период от 5 година и така нататък Затова господин ръководителят ще сезира прокуратурата, защото той си надвишава правата “.

По мотив оповестеното от издателя Иво Прокопиев да съди Мустафа Карадайъ и още трима депутати от придвижването за клюка, Карадайъ разяснява, че „ той може да осъди всеки, тъй като, всички знаем какво се приказва в общественото пространство, че той владее систематичната система – съдиите и прокуратурата, която не апелира неговите оправдателни присъди “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР