Министрите потвърждават плановете за премахване на две трети от целите за рак до есента - но новият стандарт за по-бърза диагностика никога не е бил изпълнен

...
обвини Риши Сунак, че премества гредите и намалява стандартите за
Коментари Харесай

обвини Риши Сунак, че "премества гредите и намалява стандартите за пациентите", вместо да съкращава времето за чакане, което е едно от петте му обещания.

В настоящия момент 93% от хората, насочени спешно от своя личен лекар със съмнение за рак, трябва да бъдат прегледани от специалист в рамките на 14 дни - въпреки че тази цел не е постигната от рано 2018 г.

Новият стандарт за по-бърза диагностика първоначално беше въведен през април 2021 г. и беше подложен на „строги консултации“, според правителството.

Целта за борба с рака отпадна в Англия

Целта е за 75% от пациентите да бъдат уведомени в рамките на 28 дни от насочването им дали имат или не рак, намалявайки безпокойството на пациентите и ускорявайки пътищата на лечение.

Въпреки това, тъй като новият стандарт беше въведен преди 16 месеца, целта нито веднъж не е била постигната, според изследване от библиотеката на Камарата на общините.

Новите цели за грижите за рака в Англия са както следва:

• Стандартът за 28-дневна по-бърза диагностика , съгласно която пациентите със съмнение за рак, насочени от общопрактикуващ лекар, трябва да бъдат диагностицирани в рамките на 28 дни;

• 62-дневното насочване за лечение, за да се гарантира, че пациентите, които са били насочени и диагностицирани, трябва да започнат лечение в рамките на този период от време;

• 31-дневно решение за лечение – това означава, че пациентите с диагноза рак трябва да вземат решение относно своето първо или следващо лечение и трябва да го започнат в рамките на 31 дни.

Изображение: Premier Minister Риши Сунак и министърът на здравеопазването Стив Баркли разговарят с персонала по време на посещение в Медицински център Ривъргрийн в Нотингам през юни

Професор сър Стивън Поуис, национален медицински директор на NHS, каза: „Националната здравна служба вече улавя повече ракови заболявания на по-ранен етап, когато те са по-лесни за лечение от всякога и стандартът за по-бърза диагностика ще ни позволи да надградим върху този отличен напредък.

„Актуализираните амбиции ще означават, че NHS може да бъде още по-фокусиран върху резултатите за пациентите, вместо само часове за записване и това е още един пример за NHS, който въвежда грижите за рака в съвременната ера на грижите. диагностицирани“ и добави: „Вслушахме се в съветите на клиничните експерти и NHS England за реформиране на стандартите за рак, което ще ускори диагностицирането на пациентите.“

Миналата седмица данните на NHS England разкриха 261 006 спешни препращания за рак са били направени от общопрактикуващите лекари през юни - 13% повече на годишна база от 231 868 през юни 2022 г.

Прочетете повече:
NHS даде £250 милиона за справяне с времето за чакане

< /p>

Въпреки това, времето за изчакване при рак остава доста под целите на правителството.

От октомври 2022 г. до юни 2023 г. 418 000 души са чакали повече от двуседмичния период от насочването до посещение при специалист и през същия период 623 000 души все още чакаха диагноза или рак да бъдат изключени 28 дни след спешно насочване.

Онкологът професор Пат Прайс, съосновател на кампанията #CatchUpWithCancer и председател на charity Radiotherapy UK, приветства „опростяването“ на системата, тя каза, че целите трябва да бъдат „много по-високи“.

„Единствената мярка, която ще „премести циферблата“, е разработването и прилагането на радикално нов план, подкрепен с интелигентна инвестиция в хора и комплект", каза тя.

Но Женевиев Едуардс, главен изпълнителен директор на Bowel Cancer UK, каза, че това е "добра новина" за услугите за рак на червата и ще "помогне на политиците на NHS и правителството да идентифицира части от страната, които може да се нуждаят от допълнителна подкрепа".

Изображение: Уес Стрийтинг от лейбъристите беше диагностициран и лекуван от рак на бъбреците през 2021 г.

Секретарят по здравеопазването в сянка на лейбъристите Уес Стрийтинг - който самият е преминал през NHS лечение на рак – взриви правителствените данни за грижите за рак, като каза, че пациентите са „оставени да чакат опасно дълго за диагноза и лечение“, което означава, че за някои „лечението им няма да започне, докато не стане твърде късно“.

Той добави: „Откакто Риши Сунак стана министър-председател, стотици хиляди пациенти бяха разочаровани. Сега той премества гредите и намалява стандартите за пациентите, когато вместо това трябва да съкращава времето за чакане.

„След като съм преминал през лечение на рак на бъбреците, знам значението на ранната диагностика и бързото лечение. С труда, NHS ще бъде там за пациентите с рак, когато имат нужда, отново."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР