Обвиненията в Столичния общински съвет минират изцяло пътя пред стартирането

...
Обвиненията в Столичния общински съвет минират изцяло пътя пред стартирането
Коментари Харесай

Киряков: В СОС се заиграват на едро заради разпределението на огромен финансов и властови ресурс

Обвиненията в Столичния общински съвет минират напълно пътя пред стартирането на работа на Столичен общински съвет. Това няма да свърши добре за софийските жители и за двете партии и обединения, които си разменят обвинявания. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " политологът Георги Киряков.

 

" Независимо какво се установи в отчета за боклука, то може да бъдат начертани ограничения и да се поправи. Ако е непоправимо, в действителност би трябвало да се носи отговорност, само че тя би трябвало да се носи персонално от хората, които са взимали решение. А такива неща, от рода на: “Ами ГЕРБ партията е отговорна ", “предишните ръководещи са отговорни ", не оказват помощ на никого в тази обстановка и няма да оказват помощ.

 

Той означи още, че Бойко Борисов не би трябвало като депутат от партия ГЕРБ-СДС да взима отношение по тематики, свързани с ръководството на Столичния общински съвет, а такова отношение да вземат столичните общински съветници от ГЕРБ-СДС, ръководителят на групата общински съветници на ГЕРБ-СДС или някои от водещите политици на ГЕРБ-СДС в столицата.

 

" Не разбирам каква е нуждата Бойко Борисов да взима отношение по тези тематики. И второто значимо нещо е, с подобен вид замяна на реплики, няма да се стигне до реализиране на каквото ѝ да е съглашение. Даже няма да се стигне и до водене на диалози за реализиране на съглашение за лъчение на болшинство, което да стартира да взима решения. Не от кмета Терзиев главно зависи ръководството на Столична община, а от Общинския съвет и по-специално от болшинството в Общинския съвет. Защото с болшинство се взимат решенията за ръководство на Столичната община.

 

Независимо какъв брой отчета ще бъдат изкарани, без значение какви констатации ще има в тях - да, би трябвало да се понесе съответната наказателна, в това число отговорност за незаконна немарливост, само че и би трябвало да се сформира болшинство. Аз доста се колебая, че който и да е от общинските съветници на ГЕРБ в столицата е директно виновен, несъмнено, той е виновен през политическата си мощ, само че е директно виновен за положението, обвързвано с този отчет, положението на казуса с отпадъците в Столична община ", разяснява още Киряков.

 

Според политолога общинските съветници се заиграват на едро, тъй като става въпрос за систематизиране на голям финансов и властови запас:

 

" Досега ГЕРБ имаха лукса, през толкоз доста години, през които управляваха Столична община да назначават всеобщо техни партийни фрагменти на основни места, с доста положителни заплати. Сега обаче, ГЕРБ нямат болшинство, и ще би трябвало да се раздели с този разкош, който имаха в последните 16 години най-малко. Може би това е една от аргументите с такова отвращение да вземат участие във опцията за сформиране на болшинство. Трябва да се разделят въобще с концепцията, че могат еднолично или съвсем еднолично да разпределят големият финансов запас, който отпуска страната на Столична община. И с който самата Столична община разполага оттатък този народен запас ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР