Обвиненията срещу руския разследващ журналист Иван Голунов в разпространение на

...
Обвиненията срещу руския разследващ журналист Иван Голунов в разпространение на
Коментари Харесай

Всички обвинения срещу руския журналист Иван Голунов са снети

Обвиненията против съветския проверяващ публицист Иван Голунов в разпространяване на опиати са снети. Това разгласи съветският вътрешен министър Владимир Колоколцев. Журналистът беше задържан в четвъртък и подложен под домакински арест в събота. Той отхвърляше да е имал опиати и събитията повдигнаха съмнения измежду правозащитници, че казусът може да е инсцениран.

Голунов е публицист, специализирал се в следствие на злоупотреби на московското кметство. Работил е за "Ведомости ", Forbes, РБК, "Слон ", а през последните години - на сериозно настроения към властта в Русия уебсайт "Медуза ". Последното му следствие, оповестено през май, е било за "черните кредитори ", които с измами получават жилищата на длъжниците.

"След биологични, криминалистически, дактилоскопични и генетични експертизи беше взето решение за преустановяване на наказателното следствие против жителя Иван Голунов тъй като не бе потвърдено присъединяване му в осъществяване на закононарушение. Днес той ще бъде освободен от домашния арест, а обвиняванията против него снети ", сподели Колоколцев и добави, че има желание да изиска уволнението на високопоставени полицейски чиновници и да проверява други.

В понеделник три водещи съветски вестника излязоха с съвсем идентични първи страници в символ на взаимност с задържания публицист. "Комерсант ", "Ведомости " и РБК разгласяват обща публицистична публикация под заглавието "Аз съм/Ние сме Иван Голунов ". Печатните медии упорстват за транспарантно разследване по делото против известния проверяващ публицист. Според изданията доказателствата против журналиста от онлайн изданието "Медуза " са съмнителни. Няколко часа след задържането на журналиста, московското ръководство на Министерство на вътрешните работи разгласява фотоси, за които се твърди, че са от обиска на дома на Голунов. Съсед на задържания обаче е споделил за Би Би Си, че единствено една от фотосите е от жилището на журналиста.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР