Обвиненията срещу Руската федерация в предполагаеми военни престъпления в Харковска

...
Обвиненията срещу Руската федерация в предполагаеми военни престъпления в Харковска
Коментари Харесай

Песков: Обвиненията във "военни престъпления" са лъжа и се развиват по сценария като в Буча

Обвиненията против Руската федерация в хипотетични военни закононарушения в Харковска област се развиват по същия сюжет като в Буча. Това е неистина, сподели представителят на съветския президент Дмитрий Песков пред кореспонденти в понеделник, оповестяват съветски източници.

" Това е същият сюжет като в Буча. Всичко се развива по един сюжет. Това е неистина и, несъмнено, ние ще защитим истината в цялата тази история ", добави още представителят на Кремъл.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски записа видеообръщение на британски език, в което съобщи, че се допуска, че е открит всеобщ гроб в Изюм, Харковска област, и даде обещание да докара там представители на задгранични медии.

Подобна обстановка напролет беше в региона на Киев. На 3 април съветското министерство на защитата отхвърли обвиняванията на режима в Киев за убийството на цивилни в Буча. Ведомството съобщи, че въоръжените сили на РФ изцяло са напуснали Буча на 30 март, а " доказателства за закононарушения " са се появили едвам на четвъртия ден, когато в града са пристигнали чиновници на Службата за сигурност на Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров на собствен ред назова обстановката в Буча " подправена офанзива ". Ръководителят на съветското дипломатическо ведомство означи, че Москва преглежда обстановката в Буча като провокация, която заплашва интернационалния мир и сигурност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР