Обвиненията срещу мен са абсурдни. Нямам съмнения, че Европейският съд

...
Обвиненията срещу мен са абсурдни. Нямам съмнения, че Европейският съд
Коментари Харесай

Елена Йончева коментира искането за свалянето на имунитета й : Обвиненията срещу мен са абсурдни

Обвиненията против мен са неуместни. Нямам подозрения, че Европейският съд ще внесе цялостна изясненост по случая. Това разяснява във фейсбук евродепутатът Елена Йончева по отношение на изпратеното искане на българската прокуратура до Европейския парламент за събаряне на имунитета й. Ето и цялостният текст:

" Практика е Европейският парламент да гласоподава доверие на националните институции.

Това е рутинна процедура. Искам да благодаря на българската прокуратура за подхванатите стъпки. Убедена съм, че това е пътя, по който ще се потвърди, че тези обвинявания са неуместни.

Ще припомня, че в българския парламент дадох своето единодушие за свалянето на своя имунитета. Смятам, че това е в интерес казусът да бъде решен оптимално бързо.

Европейският съд за правата на индивида в Страсбург одобри моята тъжба против по този начин отправените обвинявания. Жалбата е съпроводена с нужните документи. Над 80% от подадените тъжби в Европейския съд се смятат за неприемливи. Фактът, че този иск е позволен значи, че е изцяло състоятелен. Нямам подозрения, че Европейският съд ще внесе цялостна изясненост по случая. "

Българската прокуратура е изпратила публично писмо до управлението на Европейския парламент с искане да бъде свален имунитетът на евродепутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева, стана ясно през вчерашния ден.

Писмото е подписано от основния прокурор Сотир Цацаров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР