Обвиненият за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев бе докаран в

...
Обвиненият за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев бе докаран в
Коментари Харесай

Рангел Бизюрев е Пловдив и дава показания

Обвиненият за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев бе докаран в Пловдив. Под ескорт той бе вкаран в Окръжния следствен отдел, където ще бъде разпитан, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града под тепетата.


Пред публицистите Рангел остана безгласен и не отговори на нито един въпрос. Окръжната прокуратура ще изиска непрекъснатото му задържане под стража.

Процесът по екстрадицията на Бизюрев завърши нощес, когато след месеци бягство от правораздаването, обвиненият за убийството на Димитър Малинов в Цалапица кацна със аероплан на софийското летище. Тази заран той бе конвоиран от столицата в Пловдив.

30-годишният българин беше предаден на българските управляващи от Кралства Дания в осъществяване на Европейска заповед за арест.

От Министерство на вътрешните работи разпространиха видео от идването му на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Аерогара София “, където бе открита неговата идентичност и осъществена информация в автоматизираните осведомителни системи на Министерство на вътрешните работи.

" Поех персонален ангажимент към околните на убития в Цалапица Димитър Малинов, че посоченият за причинител Рангел Бизюрев ще бъде открит, арестуван и върнат в България, с цел да се изправи пред българския съд ". Това написа във Фейсбук вътрешният министър в оставка Калин Стоянов.

" В телефонен диалог с майката на Димитър – Атанаска Бакалова, я осведомих за всички дейности, които Министерство на вътрешните работи предприе, с цел да може Бизюрев да бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен. Благодаря на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и партньорските служби, които доведоха до сполучлив край издирването и задържането на Бизюрев! ", добавя Стоянов в обществената мрежа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР