Обвиненият за големия пожар в Кресна Костадин Митев работи във

...
Обвиненият за големия пожар в Кресна Костадин Митев работи във
Коментари Харесай

Работодателят на обвинения за пожара в Кресна кравар е екоорганизация

Обвиненият за огромния пожар в Кресна Костадин Митев работи във плантация, основана от Фонда за дива флора и фауна за възобновяване на рядкото застрашено късорого родопско говедо. Това удостовери ръководителят на екоорганизацията Емилиян Стойнов.
Стойнов посочи, че Костадин и жена му са казвали разнообразни версии за случая. Един път споделяше, че не е предизвикал пожара, различен път споделяше, че е, сподели Стойнов. И добави пред Нова телевизия, че пожарът е почнал да обкръжава животните от фермата и те са били изведени. Работещите във фермата са представители на Фонда за дива флора и фауна и участваха съгласно силите си в гасенето на огъня, посочи Стойнов, визирайки обвинявания, че еколози не са се появили да оказват помощ – в това число от вътрешния министър Валентин Радев.
Гордеем се, че имаме активност в региона, тъй като сътворяваме и работни места по този начин, както и в други региони на страната. Възстановихме популацията на белоглавия лешояд, само че единствено в този регион ни се струпаха доста неприятности в последно време, оплака се екологът. Стойнов описа, че имало тровене на лешояди, по което виновните управляващи още не са се произнесли, както и, че през зимата имало побой над чиновник на Фонда за дива флора и фауна.
Според прокуратурата в тази ситуация става въпрос за обвиняване за предизвикателство на пожар по несъобразителност. Обвинението планува затвор до 5 години, тъй като действието е публично рисково. Държавното обвиняване споделя и, че Костадин Митев не е споделил на кмета на село Брежани Благой Стефанов, че е запалил пожара, а единствено че има пожар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР