Обвиненият в убийството на майка и баща си бивш полицай

...
Обвиненият в убийството на майка и баща си бивш полицай
Коментари Харесай

Караджов се смее, докато четат как е убил родителите си

Обвиненият в убийството на майка и татко си някогашен служител на реда Венцеслав Караджов е бил уволняван от Министерство на вътрешните работи поради психическа неприспособимост. Той е приключил милиционерското учебно заведение в Пазарджик в края на 80-те години и по-късно почнал работа в Министерство на вътрешните работи. През 1998 година обаче е бил освободен, откакто проби в Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи посочили „ психическа несъответственост с работата му на полицай”. Това стана ясно от обвинителния акт, прочетен от прокурор Стефани Черешарова, откакто на делото беше даден ход. В него Караджов е разказан като студен и лишен от всякакво състрадание към родителите си човек, откакто връзките сред тях се обтегнали. В основата на фамилните разправии е парцел на ул. „ София” в кв. „ Смирненски”. Караджов желал родителите му Божура и Цветан да му го трансферират, само че те отказвали, той завел дело и откакто го изгубил, решил да ги убие. Междувременно почнал да прави видеоклипове на фамилните кавги, които след това прехвърлял в компютъра си в директория, озаглавена „ Гадовете”.

Венцеслав Караджов се подсмихваше наяве, до момента в който слушаше по какъв начин прокурорът разказва връзките му с майка му и татко му и механизма на убийството. В един миг Стефани Черешарова прекъсна четеното и изясни на съда, че изчаква „ подсъдимият да се насмее”. Съдия Михаела Добрева предизвести Караджов, че го грози санкция. Пред това се наложи да му бъде обяснявано, че е задължен да стои прав, до момента в който се чете обвинителният акт.

Според прокуратурата вечерта на 15 май 2016 година той се промъкнал в къщата на родителите си от задната й страна. Знаел, че татко му си пийва и по това време на денонощието към този момент е със забавени реакции, по тази причина през прозореца стрелял първо по майка си. Баща му тръгнал към входната врата, с цел да види какво става, Караджов счупил стъклото и стрелял и по него. След това влезнал в къщата и стрелял и по двамата и от упор. Изстрелите по майка му били 5, а по татко му – 3. След това избягал и изхвърлил както револвера, по този начин и облеклата и ръкавиците си.

Пистолетът не е открит и до ден сегашен и в опит да потвърдят, че обвинителният акт е незаконосъобразен, Венцеслав Караджов и адвокатката му Зоя Тошкова попитаха за какво прокуратурата твърди, че оръжието е било със заглушител, откакто то даже не е налично по делото. Двамата се пробваха да убедят съда да върне на прокуратурата обвинителния акт и тъй като не са съумели да се срещнат с материалите по делото. Съдия Михаела Добрева обаче разгласи, че срокът от 12 дни за четене на материалите, който им е даден, е задоволителен. Караджов отхвърля да е отговорен и назова целия развой против него фарс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР