Обвиненият в извършване на придружен с насилие грабеж от дома

...
Обвиненият в извършване на придружен с насилие грабеж от дома
Коментари Харесай

Лоши новини за изверга, завързал със свински опашки възрастна двойка в Русенско

Обвиненият в осъществяване на съпроводен с принуждение обир от вкъщи на възрастно семейство в с. Червена вода Радослав Р. остава за непрекъснато в ареста. Това реши Окръжният съд в Русе, уважавайки настояването на Русенската окръжна прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение на 46-годишния рецидивист, написа tvn.bg.
Радослав Р. е притеглен в качеството на обвинен с прокурорско разпореждане от 1 септември. Той е упрекнат, че в съучастничество с неустановено досега лице, лишил от вкъщи на М. К. и Т. К. в с. Червена вода 3915 лева и 60 евро, подложка за буркани и шест буркана с мед, на обща стойност към 4200 лева

Както БЛИЦ заяви, грабежът беше осъществен през нощта на шести против 7 април т.г. Радослав и авера му се вмъкнали в дома на възрастното семейство, Мъжът бил прикрепен на легло, за него се грижела брачната половинка му. Престъпниците я завързали със свински опашки за един от столовете, след което претършували къщата, прибрали скътаните от старците пари и бурканите с мед, след което изчезнали.

За случилото се алармирала съседка, на която в ранния следобяд направило усещане, че стопанката не се е появявала досега. Влязла в къщата да види по какъв начин е и я разкрила вързана в стаята. Освободила я от свинските опашки, след което позвънила на тел. 112. С екип на Спешна помощ дамата била откарана и настанена в УМБАЛ-Русе за наблюдаване.

Съдът одобри за основателни претекстовете на прокуратурата, че от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил действията за които е упрекнат и за които е планувано наказване отнемане от независимост от пет до петнадесет години и конфискация на имущество. Налице е действителна заплаха лицето да се укрие или извърши друго закононарушение.

Определението предстои на обжалване пред Великотърновския апелативен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР