Обвинения в лекарска грешка в Спешната помощ в Симеоновград. След

...
Обвинения в лекарска грешка в Спешната помощ в Симеоновград. След
Коментари Харесай

Протестират за закриване на Спешния център в Симеоновград

Обвинения в лекарска неточност в Спешната помощ в Симеоновград. След гибелта на 34-годишен мъж фамилията му и десетки други поданици на града упрекнаха медиците, че не си правят работата и желаеха промяната им.

Преди 10 дни Аврам получава болки в региона на сърцето. Не изчаква колата за спешна помощ и потегля с татко си към Спешна помощ. Посрещнали го със подозрения за бъбречна рецесия, каквато имал и преди.

През цялото време околните на Аврам молели да бъде откаран в болница. Чак до идването на лекарката от дневната промяна, която установи, че е получил инфаркт. Семейството упреква дежурния фелдшер Надя Грозева, че не е реагирала съответно и не е разпознала признаците. Грозева изясни, че съжалява, само че смята, че е направено всичко допустимо.

Съмненията за лекарска неточност сплотиха десетки поданици на Симеоновград в импровизиран протест, с който желаеха или закриване на филиала или промяна на медиците.

По случая с умрелия мъж работи полицията. Именно по тази причина от управлението на Спешна помощ в Хасково отхвърлиха коментар, само че прецизираха, че всичко по тяхната разпоредба е изпълнено. Семейството счита да съди фелдшера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР