Обвинения в корупция бяха повдигнати днес за първи път на

...
Обвинения в корупция бяха повдигнати днес за първи път на
Коментари Харесай

За първи път: Обвинения в корупция са повдигнати на министър в Сингапур

Обвинения в корупция бяха повдигнати през днешния ден за първи път на министър в Сингапур, съобщи Асошиейтед прес.  Агенцията означи, че делото против транспортния министър Субраманиам Исваран е първо по рода си в островния град-държава, който е азиатски финансов център и основен интернационален транспортен възел, прочут до момента с неопетненото си ръководство. 

Държавното Бюро за следствие на корупционни практики съобщи, че на 61-годишния Исваран са повдигнати 27 обвинявания. От тях две са за корупция, 24 - за приемане на дарове в качеството му на държавен чиновник, а едно е за възпрепятстване на правораздаването.

На излизане от правосъдната зала Исваран съобщи, че е подал оставка като министър на превоза във вторник, и отхвърли обвиняванията.

Той е махленски в облагодетелстване на стойност 385 000 сингапурски $ (286 000 щатски долара) в интервала 2015-2022 година от малайзийския магнат в региона на недвижимите парцели Он Бен Сенг. Някои от подаръците са били в подмяна на помощ за открилия се в Сингапур бизнесмен в услуга на неговите настоятелен ползи.

Подаръците включват безвъзмездни билети за надпреварите от Формула 1 за " Гран при " на Сингапур, както и за футболни мачове и за мюзикъли във Англия. Он има правата на " Гран при " на Сингапур, а Исваран беше ръководител, а след това и консултант, на организационния комитет на старта.

" Отхвърлям отправените против мен обвинявания. Аз съм почтен и в този момент ще се съсредоточа върху това да изчистя името си ", съобщи Исваран.

Висшият политик от дълго ръководещата Партия на националното деяние, беше задържан през юли предходната година дружно с Он, на който обаче не бяха повдигнати обвинявания, напомня АП. Двамата бяха освободени под гаранция, като тогава не бяха разкрити детайлности. Исваран беше пуснат в отпуск, а заплатата му беше понижена, до момента в който тече следствието.

Сингапурски министър е бил разследван за рушвет през 1986 година, само че е умрял, преди да му бъдат повдигнати обвинявания, показва АП.

Министър-председателят на Сингапур Ли Сян Лун сподели, че в тази ситуация с Исваран е било налице прецизно спазване на закона. Той съобщи, че е приел оставката на обвинения и като министър, и като член на партията, която ръководи Сингапур от оповестяването на независимостта на островния град-държава от Малайзия през 1965 година

" Аз съм решен да запазя целостта на партията и на държавното управление, както и нашата известност на почтеност и непоквареност ", съобщи министър председателят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР