Обвинения в антисемитизъм срещу партиен лидер създават напрежение в Бавария.

...
Обвинения в антисемитизъм срещу партиен лидер създават напрежение в Бавария.
Коментари Харесай

Напрежение в Бавария заради обвинения в антисемитизъм

Обвинения в антисемитизъм против партиен водач основават напрежение в Бавария. Премиерът на Бавария изиска през днешния ден неговият заместител неотложно да обясни обстановката по обвинявания, че като гимназист е разпространявал антисемитистка листовка, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Тези обвинявания би трябвало да бъдат изчистени – в този момент и вечно “, съобщи Маркус Зьодер.

„ Зюддойче цайтунг “, базирайки се на очевидец, осведоми, че Хуберт Айвангер е разпространявал брошурата в гимназията си в Бавария през образователната 1987-88 година. Според данни брошурата е съдържала пасквил, чиято тематика е бил концентрационният лагер „ Аушвиц “, където съгласно историци нацистите са предизвикали гибелта на 1,1 милиона души, преобладаващо евреи, прецизира ДПА.

Чрез собствен представител Айвангер, който е и министър на стопанската система на провинцията и водач на дясноцентристката партия „ Свободни гласоподаватели “, отхвърли обвиняванията.

Междувременно ДПА съобщи още, че високопоставена политическа фигура от крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “ e била намазана с изпражнения по време на обществена демонстрация. Беатрикс декор Щорх, заместник-ръководителка на партията, която пропагандира против имиграцията и против Зелената договорка, е била атакувана в конферентна зала в западния немски град Даун.

Тя съобщи пред ДПА, че е била помолена за обща фотография от мъж и таман се е подготвяла за нея, когато индивидът я е намазал с екскременти. „ Беше в действителност възмутително “, сподели тя.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР