Обвинението включва погрешна стратегия и предполагаема неспособност на ръководното тяло

...
Обвинението включва погрешна стратегия и предполагаема неспособност на ръководното тяло
Коментари Харесай

Първи съдебен процес срещу бизнес-стратегия, несъобразена с климатичната криза

Обвинението включва „ неправилна тактика ” и хипотетична некадърност на управителното тяло на Shell да ръководи рисковете, свързани с климатичните промени, написа Euronews.

В желае си ClientEarth споделят, че 11-те шефове на британско-нидерландския петролен колос нарушават законодтелството и на двете страни, в това число отговорностите, планувани в Закона за сдруженията на Обединеното кралство във връзка с климатичните промени и енергийния преход, както и заповед на нидерландския съд от 2021 година за понижаване на нездравословните излъчвания с 45%.

„ Сега Shell може да прави рекордни облаги поради разтърсванията на световния енергиен пазар, само че в дълготраен проект присъдата над изкопаемите горива е написана и нисковъглеродната стопанска система към този момент се случва “, споделя Пол Бенсън, старши правист в ClientEarth.

Според него, тактиката на Shell е „ фундаментално неправилна “ и заплашва триумфа на компанията в бъдеще, до момента в който бордът на шефовете не ръководи обрисувалите се опасности. И други вложители поддържат делото, в това число институции и огромни пенсионни фондове като английските Nest и London CIV...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР