Обвинението на Божков по това дело е, че е подбудил

...
Обвинението на Божков по това дело е, че е подбудил
Коментари Харесай

Адвокатът на Божков: Няма обвинения срещу него за подкуп

Обвинението на Божков по това дело е, че е подбудил и подкрепил към избрания миг тези, които са изпълнявали функционалността на ръководител на хазарта примерно да не отчетат обстоятелството, че е било таксувано по различен метод, а не по този, който твърди самото обвиняване. Разликата е в таксуването. Няма обвинявания за рушвет. Обвинението е за закононарушение по работа, че е подбудил и подкрепил ръководителите на комисията по хазарта към съответния миг да ни нарушат служебните отговорности.

Това съобщи юристът на предприемача Васил Божков – Георги Гатев, съобщи БГНЕС.

" Това са доста материали, примерно 250 тома. Това са разпити, документи, какво ли не. Какво може да има в едно следствие ", сподели Гатев и добави, че

Нищо ново няма спрямо това, нещо ново няма – " както беше повдигнато обвиняването, по този начин си върви, по този начин го и завършваме ".

" Още е самото начало на предявяване на следствието, след нас ще дойдат други сътрудници, други обвинени, тъй че тази процедура ще продължи несъмнено много време ", изясни той.

Попитан дали ще желае спомагателни дейности по следствието, юристът означи, че не може нищо да каже. " Сега към момента сме в развой на изследване и когато се предадат към този момент дефинитивно материалите, тогава към този момент можем да вършим претенции, бележки, възражения, както споделя законът, само че това е въпрос на преценка ", добави той.

Разминаването сред изказванията на Прокуратурата, че Божков е ощетил хазната с над 500 млн. лева, а предприемачът твърди, че такива са били данъците, Гатев разяснява, че се е появило от " един отчет, който беше направен от една организация ". " Ние сме на напълно друго мнение, че изобщо няма такова ощетяване от наша страна, имам поради на обвинените ", добави той.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР