Обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено

...
Обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено
Коментари Харесай

Дават на съд мъж, причинил смърт след нанасяне на тежки удари

Обвинение за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена телесна щета е импортирано от Софийска градска прокуратура (СГП) в Софийски градски съд (СГС). Обвинителният акт е против С. А. за закононарушение по член 124, алинея 1, прочие 1, вр. член 128, алинея 1, вр. алинея 2, прочие последно от Наказателен кодекс, осведомиха от пресцентъра на СГП.

Доказателствата, събрани в хода на досъдебното произвеждане, сочат, че на 26.06.2021 година, към 22:00 ч. обвиненият С. А. играел карти в гр. София, на Женския пазар. В непосредственост се намирали и други присъстващи, както и потърпевшият С. Д. Последният се обърнал към С. А. гонейки него и останалите, защото пречели на работата на близкото заведение. Последвал физически конфликт сред потърпевшия и обвинения, в разгара на който С. А. хванал с ръцете си в региона на двата крайници С. Д., съборил го на земята, последният паднал обратно и си блъснал главата в земята. Пострадалият лежал неподвижно по тил на земята, а под главата му се образувала локва кръв. Виждайки положението му, С. А. избягал, а на мястото се събрали хора, които почнали да оказват помощ на потърпевшия и се обадили на тел. 112. Докато чакали кола за спешна помощ С. Д. пристигнал в схващане, само че не помнел нищо.

С. Д. бил приет в болница в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов “, осъществени били терапия и лекуване. Въпреки положените медицински старания, на 30.06.2021 година той умрял. Смъртта му настъпила в резултат на получените при удара  закрита черепно мозъчна контузия, вътремозъчен кръвоизлив, строшаване на тилна кост, както и последващите затруднения – развиване на второстепенен кръвоизлив в мозъчния дънер, мозъчен оток с белези на мозъчно прилепяне, мозъчна гибел, двустранна пневмония.

Разследването по случая е извършено от 03 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР