Обвинение за длъжностни присвояване беше повдигнато днес на управителя и

...
Обвинение за длъжностни присвояване беше повдигнато днес на управителя и
Коментари Харесай

Обвиниха управителя на HelpKarma за присвоени дарения

Обвинение за длъжностни заграбване беше повдигнато през днешния ден на шефа и ръководител на Управителния съвет на Фондация „ Хелп Карма “ Константин Кръстев, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

По реда на Закона за ограниченията против изпирането на пари (ЗМИП) от Софийски градски съд е натрапен запор на парични суми на обща стойност 8 600 000 лв..
Предмет на досъдебното произвеждане е следствие на финансови злоупотреби и непозволено отклонение на средства, събрани в границите на дарителски акции, проведени от HelpKarma. Практиките в известната платформа бяха показани в следствие на bTV. В поредност материали журналистът Мария Цънцарова описа за активността на фондация "Хелп Карма " и метода, по който се ръководят милиони, събрани от дарения. За двете години, през които съществува, платформата набира 21 милиона лв.. До хората в потребност обаче стигат към 13 милиона. Разследването сподели и какви заплати от дарените средства получават чиновниците на фондацията - суми от 40 000 лв. и даже 80 000 лв. на месец. През декември 2020 година държавното обвиняване се самосезира и разпореди инспекция. Разпитани са десетки очевидци, назначени са голям брой данъчни проверки на физически и юридически лица, работи се с банкова, данъчна и осигурителна информация, подготвени са компютърна, счетоводна и техническа експертизи.
Кръстев би трябвало да се яви пред проверяващите през идната седмица. Той не пожела да приказва с екипа на bTV.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР