Обвинение срещу Тръмп в Джорджия: Какво казват неговите съперници от Републиканската партия

...
Високопоставените републикански кандидати за президент бяха до голяма степен мълчаливи
Коментари Харесай

Високопоставените републикански кандидати за президент бяха до голяма степен мълчаливи във вторник в часовете, след като прокурор на Джорджия обяви наказателно обвинение срещу бившия президент Доналд Тръмп, четвъртата група повдигнати наказателни обвинения срещу него от март.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, бившият вицепрезидент Майк Пенс, сенаторът от Южна Каролина Тим Скот и бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли мълчаха по въпроса. Представители на техните кампании казаха на Yahoo News, че не очакват изявления да бъдат публикувани в скоро време.

Прочетете повече от Yahoo News: , чрез Associated Press

Отговорите от тази група кандидати на предишните три обвинения са смесени. Пенс беше най-агресивно критикуващ Тръмп, докато другите трима понякога признаваха сериозността на обвиненията на специалния прокурор Джак Смит, като същевременно твърдяха, че има партийна несправедливост към съдебната система.

Крис Кристи унищожи прокурора на Джорджия Фани Уилис

Няколко кандидати от по-ниско ниво бяха единствените, които коментираха четвъртото и последно обвинение към вторник сутринта.

Бивш нов Губернаторът на Джърси Крис Кристи, който беше яростен критик на Тръмп, отхвърли обвинението в окръг Фултън, обявено в понеделник вечерта.

„Мисля, че беше ненужно“, Кристи,  бивш федерален прокурор, каза по Fox News. Той твърди, че окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис е трябвало да стои настрана, след като канцеларията на специалния прокурор повдигна обвинения в два случая, един за работа с секретни документи на Тръмп и друг за опитите на Тръмп да отмени изборите през 2020 г.

“ Тя разследва това нещо от две, две години и половина. Джак Смит идва през последната година. Той нахлува. Той се зарежда бързо. Тя казва: „Уау, чакай малко. Гледах това“, теоретизира Кристи. „Сигурен съм, че това показва, че няма сътрудничество между нейния офис и офиса на специалния прокурор.“

„Сигурен съм, че той искаше тя да отложи. Тя избра да не го прави“, каза Кристи. „Това вероятно е решение на егото, когато тя каза: „Е, по дяволите, вложих цялото това време и усилия в това разследване и искам нещо от него.“

Уил Хърд, Вивек Рамасвами преценява

Други дългосрочни кандидати за републиканци дадоха по-предсказуеми отговори. Бившият представител на Тексас Уил Хърд каза, че последното обвинение е „още един пример за това как багажът на бившия президент ще донесе преизбирането на Джо Байдън, ако Тръмп е кандидатът на републиканците.“

Междувременно предприемачът от хедж фондовете и биотехнологиите Вивек Рамасвами нарече обвиненията „политизирано преследване чрез наказателно преследване“.

Прочетете повече от Yahoo News:

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР