Обвинение и нови арести по случая с полицая-трафикант на мигранти.

...
Обвинение и нови арести по случая с полицая-трафикант на мигранти.
Коментари Харесай

Полицаят, превозвал мигранти: Още двама души са арестувани


Обвинение и нови арести по случая с полицая-трафикант на мигранти. Задържани са още двама души, за които се допуска, че са помагали на .

Това, което знаем все още е, че униформеният е взел незаконните мигранти от региона на Бургас, като най-вероятната му цел е била да ги остави до границата със Сърбия. Това не се случи, тъй като беше арестуван в региона на Пловдив.

Вчера, след него, са били задържани още двама души - негови познати, които са му помагали в незаконния бизнес. На тях няма да им бъдат повдигнати обвинявания и ще бъдат освободени.

На униформения Денислав Борисов обаче към този момент е повдигнато обвиняване. Може да влезе в пандиза за до шест години. А мярката му за неотклонение ще се гледа най-късно в събота.

По време на превозването на незаконните мигранти пред и зад буса, каран от 23-годишният еднообразен – Денислав Борисов, са се движели две коли.

„ Дали са пояснение, че познават служителя на реда и че са били пилотни коли. Едни са се движили преди и една след буса. Говорили са си по телефоните, с цел да се предизвестяват, в случай че има някаква заплаха “, изясни районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

Шофьорите са арестувани. Те са на към 20 години от Перник, като единият работи като барман, другият като сервитьор.

Двамата са споделили, че за първи път вземат участие в трафика на хора. Пред своите сътрудници арестуваният служител на реда пък признава, че и преди се е занимавал с незаконната активност.

По наша непотвърдена информация - Денислав се занимава с противозаконния бизнес от напълно скоро. Като до този миг е съумял да направи четири или пет курса.

„ Този бус е имал съоръжения за улавяне на пътуващите като в рейсовете. Тепърва ще откриваме дали е употребен и различен път “, изясни още Грошев.

В системата на Министерство на вътрешните работи Денислав работи от две години. За да попадне там, е минал през конкурсни процедури и има нужните качества, споделя шефът на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи.

„ Достатъчно равнище на просветеност. Писмена просветеност. Емпатия, умения за носене на отговорност, вдишване на риск за избрани длъжности “, добави старши комисар Даниела Николова.

„ В момента, в който си поставил униформата, не би трябвало да се поддаваш на такива изкушения “, сподели Валентин Попов от СФСМВР.

На униформения към този момент е повдигнато обвиняване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР