Обвинен е вече антимафиотът Георги Караколев. Той е подведен под

...
Обвинен е вече антимафиотът Георги Караколев. Той е подведен под
Коментари Харесай

Обвиниха антимафиота Георги Караколев за шпионаж

Обвинен е към този момент антимафиотът Георги Караколев. Той е измамен под отговорност, че до момента в който работел в ГДБОП шпионирал в интерес на Русия, заяви наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев.

Караколев е давал както информация от български служби, по този начин и постъпващи данни от непознати служби. Предавал ги на съветски разследващи организации.

Очаква се през днешния ден Караколев да бъде разпитан. Той е наблюдаван от предходната година. Вече е арестуван за до 72 часа.

Разработката стартирала в ДАНС, уточни зам. ръководителят на организацията Петър Петров. Изяснява се за какво чиновник на службата е контактувал с обвинявания Караколев. Засега той не е упрекнат, само че през вчерашния ден са били взети ограничения против него.

Прави се всичко допустимо да няма риск от приключване на информация. Елиминиран е достъпа на всички забъркани лица. 

Не са позволени дейности, които да навредят на националната сигурност на страната. 

Във всяка една работа за национална сигурност в реда на нещата е да се подхващат дейности, в случай че има проблеми да прочиства службата. 

От самото начало ГДБОП е оказало цялостно подпомагане на другите служби, стана ясно от брифинга. Служителят сега е специалист в бранш " Международно съдействие и обекти ", имал достъп до документи, които в детайли са разказани и предадени на Прокуратурата. 

За всеки един документ се преценя дали е попаднал в непозната работа.

Всички чиновници, които минават през службата на Министерство на вътрешните работи минават през куп инспекции, само че имало и такива, които след това се изкушават да служат на други служби. Ще се взимат спомагателни ограничения за отбрана на информацията. 

Информацията, която е изнасяна е сензитивно служебна информация.  Тя е достигнала до съветските служби, знаят се съответните дати. Използвани са разнообразни способи за предаване на данните. Ще желаеме европейски заповеди за следствие. 



Очаквайте детайлности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР