Обвинен е в разпространение на фалшива информацияРуските власти включиха днес

...
Обвинен е в разпространение на фалшива информацияРуските власти включиха днес
Коментари Харесай

Русия издирва известния писател фантаст Дмитрий Глуховски

Обвинен е в разпространяване на подправена информация

Руските управляващи включиха през днешния ден известния писателфантаст Дмитрий Глуховски в листата си с търсени лица, откакто го упрекнаха в разпространяване на подправена информация за военната интервенция на Москва в Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция

Глуховски съобщи в известие в Телеграм, че е упрекнат в дискредитиране на съветските въоръжени сили в обява в Инстаграм.

"Готов съм да повторя всичко казано там: "Спрете войната! Признайте, че това е война против цяла страна и я спрете! ", написа той.

Според интернет страницата на вътрешното министерство на Русия писателят е разгласен за търсене.

Глуховски е първата видна персона от региона на културата, включена в листата с търсени лица по отношение на нов закон, признат дни, откакто Русия изпрати войски в Украйна на 24 февруари, показва Ройтерс.

Действията на съветските управляващи против него провокираха отвращение в съветските опозиционни среди. "Путин се опасяваше от политици, само че в този момент се опасява и от писатели ", съобщи в Туитър Любов Собол, съюзничка на намиращия се в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални.

Съд в Москва задочно арестува Глуховски по дело за дискредитиране на съветската войска, обявиха правосъдните управляващи, представени от ТАСС.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР