Обвързването на европейските субсидии със спазването на върховенството на закона

...
Обвързването на европейските субсидии със спазването на върховенството на закона
Коментари Харесай

Справедливост за европейските субсидии

Обвързването на европейските дотации със спазването на върховенството на закона е заслужено предложение, съобщи еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер преди срещата на високо ниво за идната многогодишна финансова рамка, заяви БНР.

На въпрос на „ Хоризонт” дали ще се реализира консенсус по този въпрос, Йотингер отговори:

"Мисля, че това е уравновесено предложение и ние имаме доста ясни причини в негова поддръжка. Ще дадем най-хубавото от себе си, с цел да получим "да " от Съвета и от Европарламента ".

Европейската комисия ще упорства страните-членки, които ще бъдат финансово наранени поради напускането на Англия, да бъдат подкрепени от идващия седемгодишен бюджет на Европейски Съюз, разгласи Гюнтер Йотингер по време на конференцията.

„ Ще изпробваме специфичен инструмент, една стратегия в помощ на районите или страните от Европейски Съюз, които в огромна степен са наранени от процеса на Брекзит. Това ще бъде специфичен пакет, възлизащ на няколко милиарда евро, за превъзмогване на асиметричния потрес от излизането на Англия, особено ориентиран за стабилизиране на икономическото състояние на съответни страни или район “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР