Обувката е неизменна част от облеклото на всеки човек. Те

...
Обувката е неизменна част от облеклото на всеки човек. Те
Коментари Харесай

Какви обувки са били модерни в годината ти на раждане

Обувката е неизменима част от облеклото на всеки човек.

Те са доста и разнородни съгласно сезона, случая, традициите - мокасини, ботуши, маратонки, сандали и други. Основните материали от които се създават са гума, кожа, дърво, пластмаса и плат.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ НАЙ-МОДЕРНИТЕ ОБУВКИ В ГОДИНАТА ТИ НА РАЖДАНЕ

Най-старите известни обувки датират от към 8000 до 7000 година пр.н.е. и са открити в Орегон, Съединени американски щати през 1938 година

Тъй като материалите от които са изработвани обувките са прекомерно нетрайни за археолозите е извънредно мъчно да дефинират по кое време в действителност е почнала използването им.

С течение на времето направата на обувки е нещо обикновено в бита на хората, заради което другите цивилизации и нации са създавали разнородни типове обувки.

Във видеото вижте едни от най-скопите обувки в света

Как са се обличали дамите през 80-те години

Коя е била най-модерната жена в годината ти на раждане (СНИМКИ)

Поставили са разнообразни украси върху обувките си, по-които се познавали другите нации. Те най-много се били правени от скотски материали. При някои цивилизации обаче не са употребявали единствено скотски материали само че и растителни.

През вековете трендовете са се трансформирали доста. През XIX в. ботушите били едни от главните и най-важни обувки през всеки сезон. В началото на века се носели ниски токчета, а в края на века Съединени американски щати става международен водач в производството на обувки. Цветовете през този интервал са били най-вече черни и сиви.

Големият "бум " на модерните обувките е през 30-те години на XX в.

Тогава се завръщат сандалите, които не били употребени хиляди години, тъй като се считало за старомодно. Платформи с коркови подметки, високи токчета и обувки, направени от кожа и коприна.



Коя сватбена рокля е била шлагер в годината ти на раждане (СНИМКИ)

През годините на Втората международна война обувната промишленост забавя темповете си, само че през 50-те години се появява нова фешън наклонност - тази на италианското токче или стилето.

Днес взехме решение да се върнем в по-близкото минало, с цел да си напомним кои са обувките, които са били на мода в годината ни на раждане. В галерията преглеждаме интервала от 1970 година до 1984 година

Вижте кои обувки са били на мода, когато сте се родили.


Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР