Обученията, през които ще преминават полицаите, са изключително необходими, трябва

...
Обученията, през които ще преминават полицаите, са изключително необходими, трябва
Коментари Харесай

Експерт: С обученията, през които ще преминават полицаите,МВР прави опит да излезе от ситуацията

Обученията, през които ще минават служителите на реда, са извънредно нужни, би трябвало да се случват регулярно и не трябва да са случайни и епизодични. Това сподели в предаването на Дарик " Без искания " Мариян Събев от Центъра за проучване на демокрацията. По думите му след зачестилите случаи на проявено полицейско принуждение върху жители, сега дейностите на Министерство на вътрешните работи се явяват " след дъжд-качулка ". Един от главните проблеми в силовото министерство е подборът на фрагменти, изключително в дребните обитаеми места, разяснява Събев.

Според него сходни прояви на " шерифстване " като в Дивия Запад, са присъщи на всички места у нас и казусът в гр. Гоце Делчев не е изключение.

" В цялата страна, в дребните обитаеми места специалността " служител на реда " постоянно се оказва наследствена и има хора, които цялостен живот се грижат за една общественост и възприемат една роля, която не е присъща за това, което законът разрешава ", разяснява специалистът.

Относно промените в Министерство на вътрешните работи, Събев изрази мнение, че институцията не съумява да комуникира дейно с обществото по линия на нужните промени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР