Обучението на украинските пилоти на изтребители от четвърто поколение F-16

...
Обучението на украинските пилоти на изтребители от четвърто поколение F-16
Коментари Харесай

Дават на Зеленски изтребители F-16, Жозеп Борел разкри, че вече обучават украински пилоти на тях

Обучението на украинските водачи на изтребители от четвърто потомство F-16 към този момент стартира. Това съобщи заместник-председателят на Европейската комисия и висш представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел преди съвещанието на Съвета на Европейски Съюз на ниво външни министри.

Той дефинира като добра концепция решението на водачите от срещата на върха на Г-7 да приготвят почвата за даване на Украйна на изтребители F-16.

" Обучението на украинските водачи към този момент стартира. Това е първото нещо, което би трябвало да се направи. Надявам се, че скоро ще можем да предоставим на Украйна този тип въоръжение ", съобщи Борел.

Отделно от това той заяви, че през днешния ден Съветът на Европейски Съюз ще разиска обстановката в Украйна, като в дневния ред ще бъдат включени по-специално тематики като нов пакет от наказания и нов транш от оръжия за Украйна по линия на Европейския механизъм за мир.

Борел добави, че по въпроса за глобите разискването ще се концентрира върху ограниченията, ориентирани към попречване на заобикалянето на наложените по-рано ограничаващи ограничения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР