Обучението на полигон да бъде задължително, но да се случва

...
Обучението на полигон да бъде задължително, но да се случва
Коментари Харесай

Голяма промяна за взимането на шофьорска книжка

Обучението на полигон да бъде наложително, само че да се случва след придобиване на шофьорска брошура. Това е една от концепциите, които се разискват в транспортното министерство, чийто шеф Георги Гвоздейков преди към месец се разгласи за връщането на полигоните в практическото образование на водачите, съобщи Телеграф.

Завръщане

Идеята на Гвоздейков е полигоните да се завърнат след години неявяване от програмата, само че доста по-модернизирани и механически, и на практика по отношение на ситуацията им през 90-те, когато за последно бяха употребявани в подготовката на водачите. В момента сме на стадий изследване на интернационалния опит с подобен тип образователни площадки, споделиха за „ Телеграф “ от министерството. Със сигурност ще се употребяват положителните практики, открити в страни като Германия, Австрия, Испания и Хърватия.

Програма

Според специалистите в сектора полигоните, или както е съвременно да се назовават „ образователни площадки “, би трябвало да се завърнат в образованието на водачите и това би трябвало да залегне наложително в образователната стратегия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР