Обучението на екипите за медицинските хеликоптери ще бъде и теоретично,

...
Обучението на екипите за медицинските хеликоптери ще бъде и теоретично,
Коментари Харесай

Как ще бъдат обучавани екипите за медицинските хеликоптери?

Обучението на екипите за медицинските хеликоптери ще бъде и теоретично, и практическо. То ще бъде с дълготрайност 3 седмици. Хората, които ще бъдат част от екипа, би трябвало да са без болести и би трябвало да свикнат да работят в лимитирано пространство.

Ще бъдат включени и специализанти по реанимация и анестезиология, които да бъдат запаси, в случай че няма задоволително искащи от страна на лекарите. Според началника на " Катедра по авиационна и морска медицина " към ВМА проф. Любомир Алексиев три месеца са изцяло задоволителни за научаване на теорията, след това ще има и практическо образование.

Преди действителното започване на работа екипите ще проведат минимум 3 независими полета. Единият наложително ще наблюдава обстановката от началото до края - от кацане на терен, където е потърпевшия до привеждането му към лечебното заведение. В началото ще се лети единствено в светлата част на деня, а когато водачите придобият права да работят и в тъмната част на денонощието, което изисква по-дълга подготовка, ще се премине и към нощни полети.

" Може да има превъзходен хеликоптер, превъзходен екип и като не може да кацне покрай болничното заведение, резултатът е доста много по-малък за този златен час, за който приказваме макар, че към този момент не се приказва за златен час, а за златно време. Това може да се окаже, че е 20-атата минута. Най-важното е, че най-после срещнахме авиацията с медицината, тъй като до момента едни търсеха единствено хеликоптери, други единствено за медицина, а това е доста значима взаимна активност, не е за занемаряване да приказваме и за положителния асортимент за диспечери, тъй като един диспечер е решаващо лице в една задача за евакуация. Ако той не вземе вярното решение, дали има потребност от хеликоптер, или от земен превоз, представяте ли си каква ще бъде загубата, в случай че пратим хеликоптер за едно дребно заболяване, където може да се покрие със земен превоз. Така че доста значимо е да бъдат подготвени. Те ще контактуват с диспечерите на авиационния оператор, който пък ще вземе решение дали този оператор може да лети, в случай че примерно там, където е събитието, потърпевшият, има облаци, има заплаха от обледеняване на машината, ами няма да отиде хеликоптер, тъй като рискуваме живота на хората. ", посочи началникът на " Катедра по авиационна и морска медицина " към ВМА проф. Любомир Алексиев.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР