Обстрел през нощта е нанесъл огромни щети на летището в

...
Обстрел през нощта е нанесъл огромни щети на летището в
Коментари Харесай

Обстрел разруши летището в Днипро

Обстрел през нощта е нанесъл големи вреди на летището в източния украински град Днипро, оповестиха украинските управляващи.

" През нощта врагът нападна летището в Днипро. Нанесени са два удара. Пистата за политане и кацане беше разрушена. Терминалът е развален. Масивни опустошения ", съобщи губернаторът на Днипровска област Валентин Резниченко в Телеграм.

Нови опустошения са нанесени и в украинската столица Киев. Два жилищни блока бяха ударени от обстрел рано тази заран. Щети са нанесени и на спирка на метрото. Това става ден откакто ракета удари жилищен регион, унищожи тролейбус и умъртви двама души.Русия продължава всекидневно да обстрелва Киев, Харков, Чернигов, Мариупол и Николаев. Въпреки това напредъкът на съветските войски беше занимателен във всички посоки.

Разрушения и пожари имаше в квартал с огромни жилищни блокове в Киев тази заран. Не е ясно дали снаряд или ракета е блъснал мястото. Един от блоковете е тежко развален.

„ Това е лицето на войната, която Русия стартира против Украйна. Унищожават цивилни здания. Унищожават живота на хората. Безсмислена война, която би трябвало да спре”, съобщи Виталий Кличко.

Пожарникари вадиха със стълби жителите на блока, които не можеха да излязат сами. По предварителни данни, починали са двама души. Други споделят, че се готвят за сходно нещо всяка нощ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР