Обстойно и дългогодишно проучване, публикувано днес, анализира случаите на сексуалните

...
Обстойно и дългогодишно проучване, публикувано днес, анализира случаите на сексуалните
Коментари Харесай

Мащабно проучване разкри 1000 случая на сексуални посегателства в Швейцарската католическа църква

Обстойно и дългогодишно изследване, оповестено през днешния ден, проучва случаите на половите похищения от страна на пастори и други религиозни представители на Римокатолическата черква в Швейцария, е открило над 1000 такива случая от средата на 20-и век насам , съобщи Асошиейтед прес.

Докладът, направен по поръчка на Швейцарската конференция на епископите и управителен от двама историци от Университета в Цюрих, дава изчерпателен взор върху половите похищения и издевателството, които през последните десетилетия объркват Католическата черква по целия свят - провалиха живота на доста жертви и техните фамилии и накърниха репутацията на институцията. 

Авторите на отчета оповестиха в изказване, че са открили 1002 " случая на полов тормоз ", както и обвинявания против 510 души. Според тях 921 души са станали жертва на посягане. " Установените случаи евентуално са единствено върхът на айсберга ", споделиха историците Моника Доман и Мариета Майер.

Сред другите разкрития, които не са изчерпателни, 56% от случаите на полово принуждение са свързани с мъже или момчета. Около 39% от жертвите са дами или девойки, а за останалите 5% от случаите не е посочен пол.

Експертите са анализирали хиляди страници секретни документи, събирани от църковните управляващи от средата на 20-и век. Те обаче обявиха, че доста от източниците на информация не са изцяло изследвани и назоваха няколко случая, при които документите са били унищожени, с цел да прикрият всевъзможни доказателства.

С дребни изключения, всички от упрекнатите в посягане са мъже. Почти три четвърти от документите демонстрират, че половите похищения са свързани с малолетни лица. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР