Обстановката в засегнатите от поройните дъждове миналата седмица райони на

...
Обстановката в засегнатите от поройните дъждове миналата седмица райони на
Коментари Харесай

Обстановката в засегнатите от поройните дъждов райони постепенно се нормализира

Обстановката в засегнатите от поройните дъждове предходната седмица региони на страната последователно се възстановява. В ход е премахване и оценяване на вредите в Северозападна България. В Етрополе обаче водата към момента е негодна за пиянство поради две изгорели помпи в помпена станция, които се ремонтират.

Община Берковица стартира стерилизация на обектите, потърпевши от наводненията, оповестиха от локалната администрация. Отменено е частичното бедствено състояние в селата Хайредин и Михайлово и в три от петте наранени села в Община Мездра.

Нивото на река Огоста спада и водата се прибира в коритото си, откакто в събота против неделя бяха залети зелени площи и част от пътя към Козлодуй.

Работи се по премахване на вредите в Люти дол, Ребърково и в Община Криводол, където частичното бедствено състояние остава в действие до отводняването на наводнените домове, като проблеми има в половината от обитаемоте места в общината.

Във врачанското село Лиляче стартира оформяне на заявките, които потърпевшите подават за подкрепяне.

Сформирани са три комисии за разказване на вредите по инфраструктурата в столичните региони Витоша, Нови искър и Кремиковци.

Министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова прикани потърпевшите да подадат заявки за обезщетения до края на месеца:

" Към днешна дата има малко заявки, постъпили от семействата. Всички утвърдени заявки през месец юни ще бъдат задоволени и парите ще бъдат преведени с обособена ведомост през месец юни ".

Агенцията по заетостта ще поддържа с работна мощ общините, потърпевши от наводненията. Това оповестиха от организацията. Местните управляващи могат да подават заявки за включване на безработни към спешните им екипи за разчистване и възстановителни действия.

Животновъдите и пчеларите могат да аплайват за помощ за унищожени животни и пчелни фамилии в резултат на поройните дъждове и наводненията, заяви Министерството на земеделието.

Пострадалите регистрирани аграрни стопани би трябвало да подадат заявление до съответните регионални дирекции " Земеделие ", където има образувани непрекъснати комисии.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР