Обстановката в украинските градове продължава да е изключително напрегната в

...
Обстановката в украинските градове продължава да е изключително напрегната в
Коментари Харесай

Украински генерал пред bTV: Имаме сателитни снимки от подготовката за десант на Одеса


Обстановката в украинските градове продължава да е извънредно напрегната в 21 ден на войната. Рано тази заран ракети застигат жилищния квартал „ Шевченкивски “. Ударен е 12-етажен блок, обиден е прилежащият девететажен. Ранени са двама души. В столицата най-малко до на следващия ден остава в действие 35-часов комендантски час.

„ Как бихме могли да се усещаме?! Ние сме руснаци, цялостен живот сме говорили на съветски, никой не ни е обиждал поради това, нито задължавал да приказваме украински “, разяснява дамата.

Според заместник-кмета на Мариупол съветските войски държат 400 души, измежду които лекари и пациенти, като заложници в болница в града. Украинските управляващи настояват пък, че съветски елементи са простреляли 10-има души на опашка за самун в северния град Чернигов.

В особено изявление за bTV украинските военни удостоверяват, че съветските кораби са на по-малко от 100 километра от крайбрежията на Одеса.

„ Сценарият за съветски десант е в действие. Но ние сме подготвени. Одеса е готова да даде заслужен отпор. Няма да допуснем да нахлуят надалеч “, споделя ген. Радион Башев, началникът на Военна администрация в Измаилски регион

По думите му „ съветските кораби не съблюдават никакви правила “, „ разполагаме със сателитни фотоси “, от които се вижда, че идват от Крим.

Руският президент пък изясни, че за нашествието на Украйна си има причина.

„ Заплахата за нас беше действителна. С интернационалната военна помощ в обозримо бъдеще пронацисткият режим в Киев можеше да се снабди с оръжия за всеобщо заличаване, чиято цел – естествено – щеше да бъде Русия “, съобщи Путин.

От цяла източна Украйна в град Измаил идват бягащи хора. Оттук управляващите са организирали филантропичен кулоар посредством ферибот към Румъния.

Местен физкултурен салон се е трансформирал в щаб на доброволците. Срещаме се с Роман, който в спокойно време преподава в морския механически университет.

„ Най-много храна и артикули има за дамите и за децата. Искам да благодаря на всички елементарни хора, които подаряват – те имат положително сърце “, споделя Роман.

„ Ние сме украинци, и българи, и гагаузи, това е общ проблем в нашата Бесарабия! “, добавя Галина.

След вчерашната си аудиенция в Киев – проява на европейската взаимност – през днешния ден министър председателите на Полша, Чехия и Словения напуснаха Украйна. В Москва разговаряха първите дипломати на Русия и Украйна. В Анкара пък се срещнаха президентите на Турция и Полша. А Русия беше изключена от Съвета на Европа.

  • Байдън: Мисля, че Путин е военнопрестъпник, изпращам още помощ за Украйна
  • Разказ от първо лице: Чакащи бебе съпрузи са разграничени поради войната в Украйна
  • Ден 21 на войната: Ожесточени бомбардировки на фона на дипломатически совалки (ОБЗОР КЪМ 19 ч.)
  • Марина Овсянникова: Страх ме е за моята сигурност, само че оставам в Русия
  • Бомбардираха цялостен спектакъл в Мариупол, там са се намирали към 1200 цивилни
  • FT: Русия и Украйна напредват по кротичък проект в 15 точки
  • Специалните пратеници на bTV: Разследват трима души за трафик на украински бежанци в Румъния
  • Първият потърпевш във войната търговски транспортен съд дебаркира във Варна
  • Извънредната среща на НАТО: 40 000 военни са на източния фланг на Алианса
  • Путин: Военната интервенция в Украйна се развива сполучливо


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР