Обстановката в цялата страна тази сутрин отново е усложнена. Обявени

...
Обстановката в цялата страна тази сутрин отново е усложнена. Обявени
Коментари Харесай

Усложнена зимна обстановка в страната. Фандъкова: В София цяла нощ чистиха снега

Обстановката в цялата страна тази заран още веднъж е усложнена. Обявени са жълт и оранжев код за значителни превалявания от сняг в западните елементи от страната и от дъжд - в южната.

В Смолянско всички коли би трябвало да са с вериги.

Увеличава се опашката от камиони на българо-гръцката граница, поради неприятното време в Гърция - възбраната за прекосяване на ГКПП-Кулата към този момент е за транспортни средства над 3,5 тона. Опашката е към 4-5 км, като водачите чакат близо 24 часа.

В София беше и най-студено тази нощ. Кметът Йорданка Фандъкова разгласи на брифинг в 7 часа сутринта, че се чака през целия ден да продължи да вали сняг.

" През миналата нощ 169 снегорина работиха на терен в София. Почистват се спирки, тротоари, подходи към подлези. Градският превоз се движи обикновено по всички линии ", сподели тя и прикани притежателите да почистят пред жилищните здания и комерсиалните обекти.

162 души са прекарали нощта в спешните центрове на Столична община.

Според прогнозата в Западна България ще вали сняг, в Централна снегът ще е подправен с дъжд, а на изток ще паднат повече дъждове. Новата снежна завивка в западната половина на страната ще доближи 10-15 см. Валежите в най-южните и югоизточните региони ще са от 30 до 50 литра на квадратен метър за денонощие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР