Обстановката в София е напрегната заради блокадите на три кръстовища

...
Обстановката в София е напрегната заради блокадите на три кръстовища
Коментари Харесай

Фандъкова изпрати преговарящи на блокадите и призова: В трамвая не се возят олигарси

Обстановката в София е напрегната поради блокадите на три кръстовища от протестиращи, трафикът е извънредно претрупан, изключително в пиковите часове. Така кметът на София Йорданка Фандъкова заключи ситуацията в града пред bTV.

Тя обаче изрази вяра преди началото на образователната година на 15 септември, блокадите да се отстранен, като посочи, че за задачата представители на общината са в непрекъснат разговор с протестиращите.

" Мои представители са в разговор с хората на блокадите непрестанно с апела да пуснат най-малко градският превоз. Досега в моите мандати като кмет не се е случвало да няма разговор и схващане ", добави Фандъкова.

" Надявам се до началото на образователната година градът да действа обикновено и работя тъкмо за това. Повече от 45 дни уредниците отхвърлят да съблюдават закона, това за мен е отвращение за носене на отговорност ", разяснява кметът на София.

Тя се обърна към тях с апела : " Блокирането на кръстовища не затруднява политиците и олигарсите, те не се возят в трамвая и рейса. В тях се движат хората, които отиват на работа и ще водят децата си на учебно заведение и детска градина ".

По думите на Фандъкова, " хората са гневни ", блокадите не са законни - и в общината, и в полицията се подават сигнали.

Стана ясно, че на две места със координиране от Столична община се събират подписи против блокадите.

Фандъкова дефинира, че има огромен риск от провокации поради блокадите на кръстовища и по думите й " уредниците търсят провокациите и принуждение ", кои са уредниците обаче кметът не сподели, защото в кметството нямало публични заявки и имена за митинг.

Кметът на София и зам.-председател на ГЕРБ разяснява още, че партията и министър председателят са дали ясна поръчка за това, че са подготвени да има смяна и тя да се случи в законно Велико народно събрание с най-широка представителност. Категорична е, че партията не се опасява от служебно държавно управление на Румен Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР