Обстановката в Русия е динамична, ситуацията е оскъдна. Трябва да

...
Обстановката в Русия е динамична, ситуацията е оскъдна. Трябва да
Коментари Харесай

Радев: Не мисля, че Пригожин има шанс. Армиите от наемници и престъпници винаги са предизвикателство

Обстановката в Русия е динамична, обстановката е нищожна. Трябва да знаем същинските аргументи за това, което става - дали задачата на Пригожин е свалянето на Путин, или старите негови разправии с министерството на защитата и битката за предимство на фронта.

 

Това съобщи през днешния ден пред медии президентът Румен Радев преди началото на форума " Вахау " в Австрия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Винаги, когато се образува една наемна войска, която се въоръжава тежко и то когато в нея има нарушители, постоянно има проблем с нея, когато войната свърши. А в този момент виждаме, че има с нея развръзка даже преди войната да е свършила, добави президентът.

Според него ставащото в Русия ще се отрази несъмнено на динамичността на спора в Украйна. Това, по думите му, към този момент не е просто вътрешнополитически проблем, зашото са въвлечени и евентуални военни дейности на територията на Русия.

Реакцията на България би трябвало да бъде подсилване на отбранителния ѝ потенциал в границите на НАТО, сподели Радев.

 

Според последните вести силите на частната военна компания " Вагнер " напредват бързо към Москва, без да срещат опозиция. Това повдига въпроса каква ще е ориста на хилядите нуклеарни бойни глави, с който разполага Русия, съобщи по-късно на форума президентът Румен Радев.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР