Обстановката в прокуратурата е напълно нетърпима и е необходимо да

...
Обстановката в прокуратурата е напълно нетърпима и е необходимо да
Коментари Харесай

Ина Лулчева: Ако Радев забави указа за Гешев ще дестабилизара още повече съдебната система

" Обстановката в прокуратурата е изцяло нетърпима и е належащо да се подхващат някакви дейности. Самата прокуратура призна, че политиката е вътре. Не може да се каже, че в този момент влиза ", съобщи юрист Ина Лулчева

За активизирането на прокуратурата в последно време юрист Лулчева попита " основният прокурор ли ги е задействал (останалите прокурори - бел.ред.), или те са бездействали, а той не е предприемал никакви дейности досега? "

Налага се твърдото разбиране, че основния прокурор е упражнявал въздействие за това едни каузи да се развиват, а други – не, съобщи Лулчева в предаването " Преди всички ". Според нея няма подозрение, че " Гешев е упражнявал неприемлив напън върху прокуратурата ".

" Цялата система има проблеми, само че би трябвало да се стартира отнякъде. Главният прокурор показва през всичките тези години, че е несъобразен на поста и пълномощията, които са му предоставени. "

По проблема с произнасянето на Конституционния съд по тълкувателното искане на основния прокурор по отношение на изтеклия мандат на Висш съдебен съвет Лулчева разясни, че " този въпрос е повече от явен ".

По другото запитване на Гешев – с какъв брой гласа да се избира и отстранява основният прокурор, тя добави, че броя не може да бъде съображение за противоконституционност.

Ако Висш съдебен съвет в профил Гешев, само че президентът забави издаването на указа за освобождението му, от позиция на правото го оставя основен прокурор, само че от ден на ден го делегитимира и това ще докара до в допълнение дестабилизиране на правосъдната система, заключи юрист Ина Лулчева.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР