Обстановката в Гърция във връзка с пожарите продължава да бъде

...
Обстановката в Гърция във връзка с пожарите продължава да бъде
Коментари Харесай

МВнР: Обстановката в Гърция остава усложнена заради пожарите

Обстановката в Гърция по отношение на пожарите продължава да бъде усложнена. Посолството ни в Атина следи развиването на обстановката, като е обезпечено непрекъснато дежурство за оказване на подпомагане на българските жители на телефоните на задачата - +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон за незабавни случаи: +30 693 70 96 220, оповестиха от Министерство на външните работи.

Към момента в задграничното ни посланичество в Атина не са постъпили сигнали от и за бедстващи или потърпевши български жители.
 Посолството ни в Атина готово да спомага на българските жители поради пожарите в Гърция Посолството ни в Атина готово да спомага на българските жители поради пожарите в Гърция
Обстановката в Гърция по отношение на пожарите продължава да бъде усложнена. Посолството ни в Атина следи развиването на обстановката, като...

Пожарът наоколо до Варибоби, Атина, който бе овладян през нощта, се възобнови през днешния ден в ранния следобяд. Огнището е на два фронта и е зародило сред Адамес и Татой, регион в непосредствена непосредственост до Варибоби и непокътнат до този миг. На място са пожарни екипи и елементи на армията, опитващи се да предотвратят разпространяването на огъня. Живущите в Ипократио и Дросопиги са получили известия по мобилните си телефони от Гражданска отбрана да се изтеглят неотложно. Полицията блокира придвижването в региона като се изключи автомагистралата Атина-Ламия, по която се прави евакуация на хората.

Междувременно се разрастват пожарите на остров Евбея и край мястото на античните олимпийски игри в Пелопонес.

Пожарът на Евбея, който бушува от 3 август, е стигал до село Ровиес и принуди управляващите на острова да изтеглят тази заран жителите на селищата Кехриес, Керамия и Амелантес. Продължават опитите за преодоляване на огнището в региона на Олимпия, Пелопонес, където управляващите се пробват да предотвратят разпространяването на пожара към намиращите се близо археологически обекти.

Според информация от полицейските ръководства на Ахарнес и Илиа няма човешки жертви от пожарите. Няма данни за човешки жертви и при пожарите на остров Евбея.
 Гърция изиска помощ от чужбина за гасене на пожарите Гърция изиска помощ от чужбина за гасене на пожарите
118 пожара бяха регистрирани в Гърция през последните 24 часа, предава БНР. Тлеещите огнища и рисковите температури основават риск от...

Напомняме, че остават в действие рекомендациите на гръцките управляващи по отношение на влошеното качество на въздуха в регионите наоколо до пожарите: жителите да останат по домовете си и да излизат единствено при последна нужда, да не отварят прозорците, а в случай че са на открито да поставят мокри кърпи или маски, покриващи носа и устата.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР