Обстановката у нас плавно започва да се нормализира след проливните

...
Обстановката у нас плавно започва да се нормализира след проливните
Коментари Харесай

Депутатите изслушаха четирима министри за обстановката у нас след валежите

Обстановката у нас гладко стартира да се възстановява след проливните дъждове, довели до преливането на реки и язовири и наводнения в елементи от страната. Това стана ясно от думите на четирима министри от кабинета “Борисов 3 ”, които застанаха на парламентарната естрада, с цел да дават отговор пред депутатите.
Всички язовири се следят непрекъснато, увери министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Той успокои още, че няма язовири, които все още да заплашват живота на хората.

За ситуацията у нас дава отговор и екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро. По думите му се е наложило следено изпускане на язовирите, с цел да не се допусне приливна вълна, която да провокира по-сериозни вреди.

Икономическият министър Лъчезар Борисов уточни, че най-критично е било ситуацията при язовир " Земен ", където част от страничната стена е поддала.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви, че 26 обитаеми места остават без електричество. По думите й до края на деня повредите би трябвало да бъдат отстранени.

Остава в действие частичното бедствено състояние в 15 обитаеми места в Северозападна и Югоизточна България. Нормализира се ситуацията в област Бургас, където две реки излязоха от коритата си. Възстановено е придвижването и по наводнените през вчерашния ден пътища в региона. Междувременно продължава укрепването на пътя сред Банско и Гоце Делчев в региона на село Места, който пропадна поради свлякла се земна маса.

По време на чуването на четиримата министри не мина и без остри рецензии от страна на опозицията. Крум Зарков изрично уточни, че не ситуацията, а ръководството е “бедствено”. По думите му властта не е поела отговорност, а я трансферира “ту върху световното стопляне, ту многото дъжд, ту Дядо Боже”.

По думите му не е обикновено страната за няколко седмици да премине от опасност за суша до опасност от наводнения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР