Обстановката на върха в класирането на Ла Лига е доста

...
Обстановката на върха в класирането на Ла Лига е доста
Коментари Харесай

Реал с два мача в Ла Лига за 66 часа

Обстановката на върха в класирането на Ла Лига е много завързана, по тази причина всяка загуба на точки може да се окаже съдбовна за всеки един кандидат за купата.

Именно затова управлението на Реал Мадрид се оплака от календара на отбора за тази седмица.

Реал ще изиграе два мача в границите на 66 дни. Първият дуел е против Гранада в Андалусия в четвъртък на 13 май в 23:00 часа, а след 66 часа в неделя отборът на Зидан е посетител на Атлетик в Билбао.

Пред Реал има и различен проблем, летището в Гранада ще бъде затворено, което ще принуди мадридчани да употребяват това в Севиля, което е на 250 км, или Малага, което е на 130 км, с цел да се приберат.

Дори Реал да се прибере вкъщи в петък сутринта, то отборът надали ще има време да организира пълноценна подготовка преди излитането за Билбао.

При това Реал показва недоумението си, че Барселона има 72 часа повече сред мачовете. Играе с Леванте на 11 май като посетител и е хазаин на Селта на 16 май.

Атлетико Мадрид е хазаин на Реал Сосиедад на 12 май, а по-късно играе с Осасуна вкъщи на 16 май като също ще има повече време за отмора.

Подобна обстановка имаше и предишния сезон, когато няколко кръга преди края на шампионата Реал изигра домакинство против Хетафе на 2 юли в 23 часа, а по-късно гостува на Атлетик на 5 юли от 15:00 часа - 62 часа пауза.

В същото време Барселона игра с Атлетико на 30 юни от 23:00 часа, а по-късно на 5 юли по същото време.

В момента Атлетико Мадрид е водач в Ла Лига с актив от 77 точки, Барса и Реал имат по 75, а Севиля е със 71. До края на шампионата има да се изиграят още 3 кръга.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР