Обстановката на бойното поле в Украйна остава трудна, Русия продължава

...
Обстановката на бойното поле в Украйна остава трудна, Русия продължава
Коментари Харесай

Столтенберг: Обстановката на бойното поле в Украйна остава трудна

Обстановката на бойното поле в Украйна остава сложна, Русия продължава да изстрелва дронове против украински градове и значима инфраструктура, съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от Българска телеграфна агенция.

Трябва да продължим и да увеличим нашата поддръжка за Украйна. Това е значимо за украинците в сложните зимни месеци. Това е вярното нещо, добави той.

Попитан дали за алианса може да настъпят промени, в случай че президентските избори в Съединени американски щати още веднъж бъдат извоювани от Доналд Тръмп, Столтенберг разяснява, че силата на пакта няма да бъде наранена от това кой ръководи от двете страни на Атлантика. НАТО се радва на подобен триумф, тъй като има способността да се приспособява и да резервира единството, макар разликите, уточни той.

В НАТО неведнъж сме имали разлики, само че постоянно сме ги преодолявали със съзнанието, че дружно сме по-силни. Убеден съм, че по този начин ще бъде след президентските избори в Съединени американски щати идната есен, без значение кой завоюва, тъй като силата на НАТО е в полза на националната сигурност на Съединени американски щати, заключи генералният секретар.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР