Обстановката е предизборна, само че ние започнахме да функционираме в

...
Обстановката е предизборна, само че ние започнахме да функционираме в
Коментари Харесай

Социолози: Кирил Петков и Асен Василев яхнаха вълната и може да ”взривят” изборите

" Обстановката е предизборна, единствено че ние започнахме да действаме в перманентна такава. По-скоро се върви към политическо присъединяване с към този момент записана партия, без значение по какъв начин ще се споделя тя. Лицата са водещи в настройките на българина. Петков и Василев яхнаха вълната на проверката, която осъществяваше служебният кабинет. Харесаха се на избрани пластове от обществото ", сподели на собствен ред социологът Анастас Стефанов.

Според него има патова обстановка в електоралните настройки, която ще се възпроизведе и на идните избори, без значение дали на сцената ще се появи план на Петков и Василев.

Той открои като значим въпрос доколко обединението към Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян ще успее да остане част от антистатуквото, с цел да прескочи още веднъж бариерата от 4%.

" Основното опълчване в политическата ни система е Румен Радев - Бойко Борисов. На базата на последните събития статутът на систематичните партии се затвърждава. Основната теза на Борисов, че той се оправя, а тези не могат, стартира да придобива по-голяма компактност. От друга страна, Румен Радев си остава любимец за президентските избори ", акцентира Тончев.

По думите му е доста значимо дали претендентът на ГЕРБ за съперник на Румен Радев ще успее да консолидира публичното внимание и надлежно - гласоподаване.

" Като 2 в 1 се обрисуват изборите. Коалиция ГЕРБ - Българска социалистическа партия на този стадий е невъзможна ", заключи Тончев.

" Смесването на акциите е предизвикателство за безусловно всички. Битка за визии по какъв начин би трябвало да наподобява президентската институция, а въпреки това - спор за политики по какъв начин би трябвало да наподобява ръководството на страната ", сподели още Стефанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР