Обстановката е изключително напрегната, заради войната в Украйна. За мен

...
Обстановката е изключително напрегната, заради войната в Украйна. За мен
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Грижим се за хората и за икономиката, ще осигурим газ на цени, както досега

Обстановката е извънредно напрегната, поради войната в Украйна. За мен е тъжно, че Българска социалистическа партия не откриха сили да вземат участие в делегацията, която отиде в Киев. Когато видиш, усетиш войната и почувстваш тъгата на украинското население, позицията ти, евентуално би била друга. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

По думите му президентът Зеленски оценявал, това което България прави за страната му. „ Не всеки политически водач е канен в Украйна сега. Положителното е това, че ние отговорихме на потребностите на Украйна сега “, акцентира той.

„ По отношение на еврото и комисиите през днешния ден ни се желае да има едно по-отговорно държание от партиите в обединението. Защитата на българските жители е от първостепенна значимост. Дебатът е тесногръд на фона на сложното всекидневие на хората “, акцентира министър Лорер.

„ В обществото се случиха няколко невиждани неща – за пръв път ги няма ГЕРБ в ръководството на страната, имаме действителни промени в правосъдната система и грижа за хората, посредством нарастване на приходите “, изясни министърът на нововъведенията и растежа и посочи, че по този начин от „ “ настъпват по всички фронтовете.

„ Правителството сподели, че умее да се погрижи, както за хората, по този начин и за стопанската система. Предложили сме 4 милиарда лв. помощ за хората. Планирали сме близо половин милиард лв. за възобновяване на бизнеса в идващите месеци. 13 милиарда лв. ще се влеят в българската стопанска система. Кабинетът постоянно подхожда с изключителна грижа “, увери.

По мотив срещата на премиера с превозвачите ток сподели: „ Диалогът с превозвачите ще продължи. Нито една от работодателските организации не желае газ от „ Газпром “, не желаят да заплащат наказания. България е дребен потребител на газ в Европейски Съюз и аз съм уверен, че ще успеем да осигурим нужните доставки на газ на цени, както до момента “, има вяра министърът на нововъведенията и растежа.

„ Единственият лек за корупционни закононарушения е цялостната бистрота. Всички контракти за газ ще бъдат забележими за обществеността. Ние към този момент сме подозирани непрекъснато, това е инстинкт в българското общество, тъй като по този начин се е управлявало в предходните 13 години. Настоящото ръководство не крие контракти, а работи в полза на българското общество. Там, където има сигнали за корупция, те би трябвало да бъдат подавани навреме “, акцентира министър Лорер.

„ Първата мярка по Плана за възобновяване и резистентност към този момент са факт. От 2 дни имаме 800 компании, които са кандидатствали за мярката за енергийна успеваемост, която оказва помощ да се заплащат по-малки сметки за ток “, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР