„Обстановката беше изключително спокойна и запознахме да се движим по

...
„Обстановката беше изключително спокойна и запознахме да се движим по
Коментари Харесай

Цветанов: С този юмрук политика не се прави

„ Обстановката беше извънредно спокойна и запознахме да се движим по седмичната стратегия. В този миг госпожа Корнелия Нинова изиска от името на парламентарната група декларация и стартира с тези обидни квалификации”, разяснява вчерашните събития в Народното събрание в предаването „ Здравей, България” по NOVA ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

ГЕРБ ще трансформира Конституцията, чака „ златния пръст “ на Корнелия Нинова

Владислав Горанов: Корнелия Нинова приватизираше за себе си по времето на Костов

Българска социалистическа партия желае две министерски оставки, сложи условия за измененията в Конституцията

Според него думите на водача на Българска социалистическа партия, че „ министър-председателят ни унижава и назовава безделници” е обидно за премиера Бориво и парламентарната група на ГЕРБ. „ Аз не мога да знам дали е казвал или не е”, такова нещо, добави Цветанов.

„ При нажежаването на ситуацията в българския парламент от страна на опозицията и това е към този момент систематичен метод, може би и господин Главчев има някакъв лимит на неговата нервна система”, изясни Цветанов решението на ръководителя на Народното събрание да накаже с изпъждане от съвещание Корнелия Нинова и сътрудника ѝ от Българска социалистическа партия, Антон Кутев.

„ Нямаме никакви терзания да бъде поискана оставката на Димитър Главчев”, акцентира Цветанов, откакто от Българска социалистическа партия оповестиха, че ще събират подписи за отстраняването на ръководителя на Народното събрание.

„ Да, фактически, за тези думи чак да изгониш ръководителя на една парламентарна група, може би има съображение и по този метод да се мисли. Но обстановката в пленарна зала беше предизвикана съзнателно от страна на БСП”, съобщи Цветанов.

„ На никой не му е разрешено да наскърбява парламентарна група или министър-председателя”, безапелационен е той.

Цветанов разяснява и оценката на Българска социалистическа партия за оповестения през вчерашния ден отчет за механизма за съдействие и инспекция, който опозицията оцени като „ тежък шамар”.

„ Всеки приказва за някакви плесници. Това обикновено ли е да го каже водач на опозицията? Самият термин. Една жена да каже „ шамар”. На тази жена, която аз почитам като ръководител на опозицията, единствено преди 3 дни протегнах ръка, с цел да работим дружно по законодателството за отминалостта на приватизацията,” уточни Цветанов.

По думите му Корнелия Нинова не е приела протегната ръка и в този момент дейностите на социалистите са минали „ в юмрук”.

„ С този пестник политика не се прави. Така опозицията не би могла да завоюва това, което имаха на 26 март”, съобщи Цветанов.

Той разяснява още, че след 2012 година това е вторият позитивен отчет за страната ни.

„ От май месец стабилността докара до продължение на промените и за първи път няма нова препоръка”, разясни Цветанов. „ Отчетено е позитивно, че има антикорупционно законодателство, което е признато на първо четене в българския парламент”.

„ При политическата обстановка при започване на година и служебния кабинет, не сме имали очакване да падне мониторинга”, добави Цветанов.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР