Обслужването на клиенти в офиса на Националната агенция за приходите

...
Обслужването на клиенти в офиса на Националната агенция за приходите
Коментари Харесай

НАП Варна: Ограничете посещенията в приходната агенция!

 Обслужването на клиенти в офиса на Националната организация за приходите във Варна продължава, като чиновниците не престават да правят ежедневните си действия при съблюдаване на напътствията на Националния действен щаб за стерилизация и нараснала хигиена. С оглед динамичната конюнктура в страната, обвързвана с корона вируса, съветът към  клиентите е,  да се въздържат от персонално посещаване на място в офиса,  с изключение на в краен случай. Клиентите,  които разполагат с ПИК или дипломиран електронен автограф /КЕП/, могат да подават  данъчни и осигурителни заявления и информации онлайн на адрес: https://inetdec.nra.bg/,   без нужда от посещаване в офиса на Национална агенция за приходите.

Плащания  към бюджета могат да се правят онлайн без нужда от посещаване в офиса на Национална агенция за приходите,  посредством виртуален ПОС терминал изцяло гратис, за съкращаване събирането на огромен брой хора в обслужващата Национална агенция за приходите банка на място в офиса.

Здравно осигурителният статус на жителите към този момент се актуализира два пъти на ден – в 12,00 ч. на обяд и в среднощ, вместо два пъти седмично, както беше до момента. По този метод всички жители, които са възстановили здравните си права, както и аптеки, болнични заведения и други лица, предоставящи медицински услуги, ще могат незабавно да ревизират настоящия здравноосигурителен статус на съответен жител. 

Не се постанова посещаване в офис на Национална агенция за приходите за издаване на книжен документ за засвидетелствуване на здравно-осигурителен статус, напомнят от приходната организация.

Допълнителна информация за данъчно-осигурителните условия може да се получи на осведомителния телефон на организацията  0700 18 700,  по имейл на електронните адреси за контакт в уеб страницата на институцията https://nap.bg/page?id=24 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР