Обслужване на едно гише“ и осигуряване на пълен синхрон между

...
Обслужване на едно гише“ и осигуряване на пълен синхрон между
Коментари Харесай

Търсят доброволци с украински/английски/руски

Обслужване на „ едно гише “ и обезпечаване на цялостен синхрон сред институции, неправителствен бранш и бизнес в помощ на украинските жители, които бягат от войната и идват в Пловдив и региона – това е главната цел на образувания през днешния ден непрекъснато настоящ щаб „ Пловдив – Украйна “ от Областната администрация в Пловдив.

Решението за основаване на щаба е на Съвета по сигурност, призован през днешния ден от регионалния шеф Йордан Иванов. Щабът стартира работа от на следващия ден, 9 март, за което ще бъде издадена заповед през днешния ден.

Обявена бе и акция за търсене на доброволци, която да подкрепя работата на щаба и връзката с украинските жители.

„ В щаба влизат представители на всички институции, които имат отношение към обезпечаването на подпомагане за статут, настаняване, здравна помощ и така нататък за украинците – дирекция „ Миграция “ на Министерство на вътрешните работи, ДАНС, РЗИ, Окръжна болница и УМБАЛ „ Свети Георги “, Бюро по труда, община Пловдив, Министерството на културата, Българският червен кръст. Ще желая и да бъде командирован в Пловдив представител на Агенцията по бежанците, която няма районно поделение “, изясни на брифинг след съвещанието Йордан Иванов. В Съвета отдалечено присъединяване взеха и кметовете на общини на територията на региона, както и ръководителят на националния щаб, назначен с решение на държавното управление.

„ Идеята е да можем да посрещаме идващите хора и да им се оказва бързо и съответно подпомагане на едно място съгласно потребностите им, вместо да бъдат разкарвани по институции една по една. Искаме да съберем ресурса на институциите, неправителствения бранш, бизнеса и доброволците, искащи да оказват помощ, на едно място “, сподели още Иванов.

Щабът има нов главен телефонен номер за връзка, който ще приема позвънявания непрекъснато:  032/ 605515

Телефонният номер за връзка с Координационния център „ Пловдив – Украйна “, работещ от предходната седмица и прерастващ в щаб, също остава отворен за информация.

Адресът на непрекъснато настоящия щаб следва да бъде конкретизиран до края на работния ден, защото към момента се изследват опциите за задоволително огромна и комфортна зала, където хората могат да бъдат посрещани умерено, сподели още регионалният шеф. Един от разновидностите е Пловдивският панаир, само че до края на седмицата там се организира ревю. Разглеждат се и други варианти на територията на Пловдив.

Областната администрация на Пловдив афишира от през днешния ден и акция по привличане на доброволци, които владеят украински, британски и/или съветски език, разгласи още Йордан Иванов.

Доброволците в щаба ще оказват помощ на идващите и нуждаещи се от помощ жители на Украйна. Всеки от тях ще има своята роля в разнообразни ресори. Ще работят директно с институциите, призвани да обезпечат съответния тип помощ, от която се нуждаят бежанците.

Нужни са искащи, които да поемат нощните позвънявания на телефонния номер на щаба „ Пловдив – Украйна “ и владеят украински, британски и/или съветски език.

На уеб страницата на Областната администрация в Пловдив към този момент може да бъде открита информация на украински и британски език, преведена от първия доброволец, присъединил се в самодейността.

Координационният център „ Пловдив – Украйна “ в границите на седмица получи стотици позвънявания и спомага на повече от 25 възрастни и на 19 украински деца, регистрират от Областната администрация. Обобщена информация за броя на настанените към този момент украинци на територията на Пловдив област все още не може да бъде предоставена, тъй като и ресурсите за настаняване, и организационните действия са в пълномощията на общините.

На съвещанието на Съвета по сигурност през днешния ден участваха и представители на „ Тракия икономическа зона “ и бизнеса в Пловдив, откъдето декларират още веднъж подготвеност да дават работни места за украински жители.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР