Общото военно учение Тонмен 19-2 на Южна Корея и САЩ

...
Общото военно учение Тонмен 19-2 на Южна Корея и САЩ
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея ще стресират Ким

Общото военно обучение " Тонмен 19-2 " на Южна Корея и Съединени американски щати ще се състои съгласно планувания график макар осъществените тези дни ракетни изстрелвания от Северна Корея и макар от направените от нея предизвестия. Новината заяви организация Йонхап, като се базира на източник в администрацията на южнокорейския президент.

Държавните медии в Северна Корея обявиха по-рано, че изстреляните през вчерашния ден две балистични ракети с дребен обхват са " изрично предизвестие " против Южна Корея, и приканиха Сеул да анулира учението и да се откаже от покупката на " нападателни оръжия ". Ако учението се състои, това може да се отрази на контрактуваното към този момент възобновяване на нуклеарните договаряния на работно ниво сред Северна Корея и Съединени американски щати, съобщи по-рано севернокорейското външно министерство.

Президентската канцелария в Сеул добави, че няма да има публично изказване във връзка на казаното в пхенянските медии, тъй като тя дава отговор единствено на публични позиции на дадена страна. Запитан за опцията да се преразгледа военното обучение на двете съюзнически страни, чиновник от президентството, поискал анонимност, сподели, че " както е известно, нищо не се е трансформирало ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР