Общото състояние на най-богатите руснаци за първите пет месеца от

...
Общото състояние на най-богатите руснаци за първите пет месеца от
Коментари Харесай

Руските милиардери са станали по-богати с 22,7 млрд. долара през 2019 г.

Общото положение на най-богатите руснаци за първите пет месеца от 2019 година се е нараснало с 22,729 милиарда $. Това предава съветската организация EA Daily като се базира на данните от рейтинга на Bloomberg Billionaires Index (BBI).
На първо място измежду съветските милиардери в листата на BBI е съсобственика на „ Новатек “ Леонид Михелсон, чието положение е повишено с 3,22 милиарда $ от началото на годината – до 22,7 милиарда На второ и трето място са главният акционер в групата НЛМК Владимир Лисин, който е нараснал благосъстоянието си с 3,44 млрд $ – до 21,3 и един от главните притежатели на „ Норникел “ Владимир Потанин, който е нараснал положението си с 1,4 млрд $ до 21.
Основният притежател на " Северстал " Алексей Мордашов е на четвърто място (състоянието му се е нараснало с 1,37 милиарда $ до 18,8 милиарда долара), а съсобственикът на " Лукойл " Вагит Алекперов е на пето място с благосъстояние от 17,9 милиарда Долара ( от началото на годината се е нараснало с 1,88 милиарда долара).
Генадий Тимченко е на шесто място, има дялове в „ Новатек “ и „ Сибур “ - благосъстоянието му се е нараснало с 3.1 милиарда $ до 16.9 милиарда Долара. Седмото място е заето от Алишер Усманов (Металоинвест, Мегафон) с благосъстояние от 16,4 милиарда $ (увеличение от 2,22 милиарда долара).
След това в листата са Роман Абрамович, чието положение се е нараснало с 849 милиона $ – до 15 милиарда и главният притежател на „ Ренова “ Виктор Вакселберг (неговият капитал се е нараснал с 549 милиона $ до 13,7 млрд.). Десетката затваря главният акционер „ Еврохим “ и СУЕК Андрей Мелниченко с капитал от 13,4 милиарда $ – нарастване с 940 милиона, написа още организация " Фокус ".
Трябва да се означи, че показателят BBI се пресмята въз основа на цената на акциите на фирмите, в които милиардерите имат акции. За някои компании изчислението се основава на съотношението сред капитализацията на сдружението и EBITDA или цената на акцията към облагата на акция. Като цяло рейтингът на BBI включва 500-те най-богати хора в света, от руснаците сега той включва 22 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР