Общото събрание на ВиК-Димитровград прие решение търговското предприятие на дружеството

...
Общото събрание на ВиК-Димитровград прие решение търговското предприятие на дружеството
Коментари Харесай

ВиК-Хасково купи задлъжнялото ВиК-Димитровград за 380 хил. лева

Общото заседание на ВиК-Димитровград одобри решение комерсиалното дружество на сдружението да бъде продадено на ВиК-Хасково. До решението се стигна откакто предишния петък Общинският съвет в Димитровград даде единодушие за договорката. Така на процедура завършват дългогодишните договаряния по консолидация на всички водни сдружения в област Хасково, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Съдружници във ВиК-Димитровград са Министерството на районното развиване и благоустройството и Община Димитровград. Пазарната стойност на комерсиалното дружество на ВиК-Димитровград е 380 000 лв., а единствено отговорностите му за електрическа енергия доближават съвсем 1 млн. лв..

Консолидацията е единствената опция на ВиК сдруженията да аплайват за европейско финансиране, посредством което да се подмени остарялата водна инфраструктура и да се усъвършенства качеството на предоставяните на потребителите услуги.

Необходимите вложения за ВиК инфраструктурата на територията на област Хасково са в размер на 774 млн. лева Само за Димитровград те са изчислени на 179 млн. лева съгласно районния общоприет проект, направен по Закона за водите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР