Общото събрание на ООН се очаква да приеме за първи

...
Общото събрание на ООН се очаква да приеме за първи
Коментари Харесай

ООН ще приеме за първи път резолюция за развитието на изкуствения интелект

Общото заседание на Организация на обединените нации се чака да одобри за първи път резолюция за изкуствения разсъдък (ИИ) по-късно този месец, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.  Съответната проекторезолюция, препоръчана от Съединени американски щати, акцентира " незабавната нужда от реализиране на световен консенсус за сигурни, безвредни и надеждни системи за изкуствен интелект ".  Текстът, който е бил възложен на ДПА, показва, че бързото развиване на изкуствения разсъдък изисква интернационална регулаторна рамка и предлага опция за съдействие, изключително с по-бедните страни. 
 
След месеци на дипломатически договаряния най-новата версия на проектодокумента най-сетне е призната без предложение на нови промени. Това прави допустимо до края на март резолюцията да бъде призната единомислещо от 193-те членки на Общото заседание без фиктивен избор. 
  
Терминът " изкуствен интелект " нормално се употребява за системи, основаващи се на машинно самообразование. Бързото развиване на все по-мощен програмен продукт предлага големи благоприятни условия и подхранва очакванията за значителен прогрес в битката с заболявания като рака или проблеми като климатичната рецесия. 
  
Същевременно има опасения, че тези системи могат да нанесат огромни вреди, в случай че развиването им не бъде контролирано.  
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР