Общото събрание на българската федерация по баскетбол одобри промяна в

...
Общото събрание на българската федерация по баскетбол одобри промяна в
Коментари Харесай

Общото събрание на БФБаскетбол прие оставката на Иван Ценов

Общото заседание на българската федерация по баскетбол утвърди смяна в състава на Управителния съвет и одобри оставката на изпълнителния вицепрезидент Иван Ценов. Бившият национал и заместител министър на спорта разгласи желанието си да се отдръпна от поста си и от управата на родния баскетбол на 20 септември.

Така публично Управителният съвет на федерацията ще остане с 10 члена. Това може да се промени след 3-4 месеца, за когато е планувано ново, изключително Общо заседание.

Провеждането му бе препоръчано от президента на БФБаскетбол Георги Глушков след повдигнати въпроси от делегатите на събранието, засягащи промени в разпоредбите за прехвърляния на подрастващи и избора на национални треньори при по-малките, заяви формалният уебсайт на родната централа.

Глушков показа пред делегатите доклада на Управителния съвет за миналия интервал от предходното Общо заседание (на 2 септември 2016 г.) до през днешния ден. Той акцентира на представянето на националните тимове през интервала, като регистрира лек растеж на представянето на гарнитурите за подрастващи на европейските шампионати през лятото.

Делегатите бяха осведомени и с доклади от работата на Треньорската и Съдийската комисия. Приет бе финансовият доклад за 2016 година, през която са изразходвани 2 946 000 лева Гласуван бе и бюджетът за 2018 година, който е в размер 2 393 000 лева От тях 260 000 са планувани за подготовка на националните тимове, а други 250 000 – за Държавния състезателен календар.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР